Katkısız, doğal, tepe tomurcuklarıyla (beyaz çay) birlikte elle topladığımız 1,5 yaprak çay filizleri, hiçbir makine endüstriyeli kullanılmadan sadece elle işlenir.
Ürettiğimiz el yapımı yeşil çay yüksek antioksidan içeriğinden ve fenolik madde bileşikleri sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
Yumuşak içime ve zengin aromalı yapıya sahip olan yeşil çayımızı demlerken;
Su sıcaklığınızın 80-85 °C derecelerde olması önemlidir. Yüksek ısı suyla yeşil çayın aromalarını yok edebilirsiniz.
200 ml sıcak suya 2 gr yeşil çay ekleyip 3-5 dakika arasında demlemeye bırakabilirsiniz.
3 dakikadan sonra kontrollü demleme yapabilir çayınızın dakikasını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, süre uzadıkça çayın yoğunluğu artacaktır.